БСП иска оставката на Караянчева заради „Ходи пеша, бе“

Цвета Караянчева може да се раздели с поста си председател на Народното събрание. Утре депутатите трябва да гласуват искането на опозицията за оставката й. Причината – уронване на престижа на институцията, незачитане и непознаване на Конституцията и законите на страната и неизпълнение на задълженията като председател на Народното събрание.

Мотивите на БСП прочете от трибуната лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя припомни скандалното изказване на Караянчева, че който не харесва управлението, трябва да ходи пеш и да не ползва метро и магистрали. Освен това многобройните случаи, уронващи авторитета на институцията „председател на Народно събрание“ са известни на цялото общество, като някои от тях сме ги посочили и във внесените мотиви, каза още Нинова. И изброи още артументи: непознаване на Конституцията, поставяне на законодателната власт в подчинение на изпълнителната, грубо погазване на правилата на законодателния процес и думи, рушащи авторитета на парламента.

Подписката с искане за отстраняването на председателя на Народното събрание е подкрепена от 96 народни представители от БСП и ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *