Борисов счупи дъска в Корeя и взе девети дан по таекуондо (видео)

Най-важното е да не се страхуваш от нищо, обобщи премиерът принципите на бойното изкуство

Премиерът Бойко Борисов бе удостоен с почетния девети дан по таекуондо при посещението си в Южна Корея. Министър-председателят, който има и черен колан по карате, трябваше да премине през „изпит“ – чупене на дъска с ръка. Нарочената за счупване бе държана от дете, което преди това участва в демонстрация. Борисов се справи от първия път. Веднага след това му бе връчен сертификат за девети дан. Премиерът бе облечен в кимоно върху официалния си костюм.

Това не е първият път, когато Борисов получава подобен подарък. При посещението на японския министър-председател Шиндзо Абе у нас миналата година той бе удостоен с шести дан по карате киокушин-кай. В първия си мандат като премиер Борисов бе в Япония. В една залите по карате той демонстрира как се бият подсечки върху тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов.

В България имаме също много добри състезатели, много добри треньори, много от вашите треньори са били в България. И Слави Бинев е тук, сигурно него го познавате по-добре„, заяви премиерът в благодарствената си реч.

Премиерът си спомни как „по времето на режима“ у нас е било забранено да се тренира таекуондо. Борисов много пъти е разказвал как като пожарникар е започнал тренировки по карате, макар и това бойно изкуство да е било забранено.

След получаването на девети дан министър-председателят държа реч за идеалите, които възпитава таекуондо. Според него най-важният урок бил да не се страхуваш от нищо.

Принципите на таекуондо са изключително важни, особено за младите хора. Това, когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към слабите, да използваш силата за мир, да даваш винаги още един шанс на противника, дисциплината, йерархията, да бъдеш критичен към себе си и снизходителен към другите, но най-вече да не се страхуваш от нищо„, заяви Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *