Борисов: Спасихме ви от мигрантската криза, искам да запазиме българите живи и здрави

Ще започвам и ще свършвам с едно – спасихме ви от мигрантската криза, искам да запазиме българите живи и здрави“. Това обясни премиерът Бойко Борисов пред репортери по време на инспекция на строеж на магистрала „Струма“.

По отношение на мерките срещу коронавируса COVID-19 той каза: „Нищо по-добро в света някоя държава не е приложила от България. Точно обратното. Всички мои колеги, които се правеха на бабаити, които обясняваха по какъв ли не начин – леко грипче, едно грипче, сега… като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат – вие добре го виждате това, ние – Господ да е с нас (прекръства се – б.а.), така да минеме. Аз съм убеден, че до няколко месеца ще има и ваксини, ще се намерят лекарства. Всички умове, научно-изследователски институти, включително и български работят по тази тема.

Така че ще започвам и ще свършвам с едно – спасихме ви от мигрантската криза, искам да запазиме българите живи и здрави. Всичко останало… всеки, който си позволява да говори други неща, понеже не носи отговорност, аз ще направя, колкото и да ни мразят за това, щото на никой не му е приятно да стои вкъщи… Всички бизнеси, които могат да работят, работят. Тези, които не може, впоследствие ще ги компенсираме, ще им помагаме, така че държавата да работи. Задачата ми е да ви опазя живи! Край!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *