Борисов скучае, дрънка щуротии в провинцията

Сега имат за задача да източат ББР, в момента с това се занимават. Необезпечени кредити, уж за новоразвиващи се фирми, без никакви гаранции… Сега ще е поне една година застой. Защото сега ще източат ББР.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Годеч, на посещение в местната структура на ГЕРБ. Борисов припомни, че служебното правителство прибра и парите за строителството на автомагистрала „Хемус“, които кабинетът на ГЕРБ беше отделил в целева сметка. „Това е разбирането за демокрация по комунистически. Само че най-смешното е, че чегъртат техните хора“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„В АПИ взеха, та си изчегъртаха техните назначения. Понеже толкова са неориентирани, толкова не знаят какво са правили, бяха забравили, че са сменили началника на АПИ. Те и зам.-министър изчегъртаха днес. Обаче понеже не се знае кой го е назначил, от къде е дошъл, колко в торбичките е занесъл на Радев, не се знае и тихомълком – назначават, сменят…“, обясни Бойко Борисов.

По думите му понеже регионалната министърка е забравила, че е сменила началника на АПИ, каза, че го сменя, защото били разплатили на приятелски фирми. „Кои са тези приятелски фирми, на които плащате? И ние се интересуваме. Радев да излезе и да каже на кои приятелски фирми? Ако има разплащане на приятелски фирми, къде са им приказките от едно време, че щяло да е прозрачно, пък при нас не било? На кои приятелски фирми? Аз искам да ги знам. Този човек е платил в миналия петък. Кои са тези приятелски фирми?“, попита Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че автомагистрала „Тракия“ щеше да бъде пусната на 1 юли, ако управляваше неговото правителство. „Нито един протокол за нарушение няма. Това, което платихме, започнахме, направихме, да се надяваме, че поне на края на юли ще я пуснат, нито една забележка няма“, подчерта той.

По повод новото име на най-малката парламентарна група в Народното събрание – „Ние идваме“, Борисов припомни, че за последните 4 месеца те са взели два пъти на избори по 5.01%. „Ние имаме по 20 и кусур… Ама те идвали. Къде идвате? Много сте идвали… С 5 цяло и 01. Поне да беше с 5.1, а то е 5.01“, пошегува се в своя стил лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов е придружаван от бившия вътрешен министър Младен Маринов, който беше водач на листата на партията в София-област. Днес пленарната зала отхвърли предложението на ръководството на парламентарната група на ГЕРБ и не допусна той да стане член на временната анкетна комисия, която трябва да разследва проявите на полицейско насилие по време на антиправителствените протести миналата година. Един от мотивите беше, че Маринов като шеф на МВР е бил участник в тези събития и е в конфликт на интереси.

По-късно с Маринов и Николай Нанков, Борисов навести и пострадалото от торнадо село Губеш.

„Ще ви помогнем от партийната субсидия, по малко на всички, да сме съпричастни. Ако правителството не дадат нищо, ще събера Изпълнителната комисия на ГЕРБ утре и от партийната субсидия 100 000 лева ще дадем, да помогнем на всичките тези хора, които са пострадали“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Годечкото село Губеш, след като се запозна с щетите от торнадото, което преди 3 дни премина през селото. Пострадали са 17 къщи в 14 имота, както и два пътни участъка са разрушени, но до този момент държавата не се е намесила в помощ на хората от селото и единствено кметът на Годеч Радослав Асенов от ГЕРБ е до тях. Борисов възложи на народните представители от ГЕРБ Младен Маринов и Николай Нанков да се заемат с разпределянето на парите за пострадалите хора в Губеш и изрази надежда правителството също да помогне.

„Защо Министерският съвет не помогне на хората в село Губеш с постановление, както правехме ние, а се занимават само с глупости? От жълтите павета не виждат какво се случва тук, но иначе са „за хората“. Все пак няколко дни нека им дадем, да видим дали ще реагират. Ние на следващия ден правехме веднага комисия „Бедствия и аварии“ и пращахме пари, с които да се оправят хората. Пътища, ремонти, всичко…“, припомни Бойко Борисов. „И все викат „Идваме за народа“. Като идвате, елате тук при хората, да видите какво е. Макар че сега като ни видят, може и да дойдат. Пак ще е успех. Може и да се засрамят, макар че те нямат срам. Те са безсрамни!“, подчерта председателят на ГЕРБ.

Възрастните хора от Губеш благодариха за допълнителните 50 лв. към пенсиите, отпуснати от правителството на Бойко Борисов. Той бе категоричен, че когато ГЕРБ се върне на власт, ще продължи с подкрепата към пенсионерите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *