Борисов се оправдава: Мария Габриел взе решението за Гешев

Подкрепила я цялата парламентарна група

„Решението го взе Мария Габриел с подкрепата на цялата парламентарна група.“ Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след въпрос на „Флагман“ той ли е взел решението да се поиска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

Преди това обаче Борисов загатна, че той е поискал Гешев да бъде отстранен.

След въпрос как точно са взели решението, лидерът на ГЕРБ се тросна: „Аз защо трябва да ви давам отговор как взимам решението… Няма да ви кажа как съм взел решението.“

Бойко Борисов остави без коментар припомнянето на думи на Иван Гешев. Главният прокурор намекна, че самият председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова е научила, че  се иска отстраняването на Гешев при самото публично обявяване на това от кандидат-премиера Мария Габриел.

Преди това Борисов бе попитан знаели ли са останалите депутати от ГЕРБ, че Мария Габриел ще поиска оставката на Гешев.

„Аз съм убеден, че които е трябвало да знаят… а това е цялата група за това нейно изявление. И то е в тона, който европейските партньори като комисар – тя е слушала, тя е чула много разговори. Много неща бяха записани, включително за парите за Плана за възстановяване. И пак казвам – това е нейно лично право. Аз това, което съм поел ангажимент, е да приемем законите на Крум Зарков“, изкоментира Бойко Борисов.

„Вие видяхте – прокурорът, като говори, само за мене говори. Мисли, че ме страхува. Ама чакайте, аз съм бил главен секретар (на МВР) толкова години. Ако така се страхувам лесно…“, заяви още лидерът на ГЕРБ по отношение на Гешев.

„Само моето име – не ви ли направи впечатление. Само „Бойко, Бойко, Бойко“. Айде бе, в тази държава… Ето затова Мария Габриел отговаря. Аз съм само на първия ред депутат и пак, пак, пак „Бойко, Бойко, Бойко“. Стига“, призова Борисов.

След коментар от „Флагман“, че е ясно, че той взима решенията, лидерът на ГЕРБ отсече: „Еми не е ясно! Еми казвам ви, че не е така!“

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че ако не се състави правителство с първия мандат, няма да се състави и с втория. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *