Борисов се връща като премиер след ротацията?

За Мария Габриел бил предвиден поста на външен министър

Хората искат да се върне моето време – това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Раковски и събуди предположенията, че след ротацията между кабинетите Денков-Габриел именно той ще поеме руля на властта, пише „Уикенд“.

Според анализа, Мария Габриел е изгубила част от доверието на Борисов, за да оглави през пролетта кабинета. Габриел е от крайните левичари в  ГЕРБ и на тази основа изпитвала особен афинитет към ПП-ДБ. Тя все повече се отъждествявала с тях и пренебрегвала задълженията си да осведомява Борисов за всички идеи на ПП, които не стигат до ГЕРБ навреме и изненадващо се появяват в пленарната зала.

Габриел била много близка с премиера акад. Николай Денков и често прекарвала поне около час в кабинета му. Освен това тя отказвала да се застъпва за кандидатите на ГЕРБ при разпределяне на важни постове, даващи власт и пари.

Затова не се изключва вариантът през пролетта Борисов да бъде новия-стар премиер, а Габриел да оглави външното министерство.

Казусът се изострил в последните дни, след като България стана част от общността, но само по въздух. Заради половинчатото решение премиерът Денков заплаши с остри санкции австрийските компании, които имат бизнес у нас. Затова Борисов очаквал датата 6 март, когато академикът трябва да подаде оставка, а ГЕРБ да реализират планираните промени в МС. Така партньорите от ЕС щели да погледнат по-благосклонно към влизането ни в Шенген

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *