Борисов предлага Деница Сачева за социален министър

Никой от кабинета не иска да работи с Бисер Петков, обяви премиерът

Във вторник Деница Сачева ще бъде номинирана за социален министър, обяви премиерът Бойко Борисов. В първи коментар за поисканата оставка на Бисер Петков, той обяви, че никой в кабинета не иска да работи с него. Това му казах в петък, като го извиках, обясни Борисов. В сряда ще бъде освободена и областният управител на Перник Ирена Соколова.

Деница Сачева е магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и магистър по здравен мениджмънт от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас. Дипломиран бакалавър по социална педагогика от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград.

Започва кариерата си в Министерството на труда и социалната политика, където заема различни позиции – от специалист до ръководител сектор в Националния център за социално подпомагане.

През 1999 г. заема длъжността началник на дирекция “Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти” в Националната здравноосигурителна каса.

В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на министъра на здравеопазването, като отговоря за връзките с международните институции, Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия.

От 2016 г. до април 2017 г. е била заместник-министър на труда и социалната политика. В третото правителство на Борисов е заместник-министър на образованието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *