Борисов отново е на разходка, заведе здравния министър във военна база

“С бързи темпове напредва строителството на новия комплекс, който се изгражда във военната база на специалните сили в Црънча. За него правителството осигури 6 милиона лева.” Това обяви премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Днес той посети новия комплекс, стана ясно от видео в профила му в социалната мрежа.

“Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специалните ни сили ще разполагат с модерна база, където да се обучават и да живеят. Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме”, похвали се Борисов.

Освен от военния министър Красимир Каракачанов, премиерът е придружен и от здравния министър Костадин Ангелов. В тази връзка военните декларираха, че са готови и да дадат пример като се ваксинират.

“Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни. В Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят. 1 милион патрона ще осигурим за нуждите на специалните сили. Закупуваме и 98 бронирани автомобили от най-висок клас от български производител. Специалните сили получиха и нови модерни каски и автомати. Предстои да получат и оборудване за нощно виждане”, отчете министър-председателят.

Втората спирка от днешната обиколка на премиера е РЗИ-Пловдив, където в хладилник вече се съхраняват получените COVID ваксини, с които от утре започва имунизация на медици. Дозите бяха докарани в регионалната здравна инспекция малко след 10 ч., след като рано тази сутрин цялата първоначална партида от 9750 дози пристигна в София.

Беше направено уточнението, че ваксината може да се съхранява при 2-8 градуса в продължение на 5 дни. От РЗИ-Пловдив увериха, че за пет дни наличните дози ще бъдат използвани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *