Борисов за пачките с 500 евро: Снимките са монтаж!

Ако са такива резултатите, каквито ги дават агенциите, тогава ще сложа различен кандидат за премиер, абсолютно отдалечен от ГЕРБ.(…). 100% независим от ГЕРБ – такъв премиер ще предложа“.

Това каза пред бТВ лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в едно от редките си телевизионни участия. Той отказа да каже името на въпросния кандидат-премиер, който щял да е с профила на издигнатия за държавен глава Анастас Герджиков. „Знам кой е, но естествено няма да му кажа името“, каза Борисов.

По думите му посочената от социологическите агенции разлика от 8-9 % между ГЕРБ и втория и разликата между Радев и втория означава, че „не трябва да чегърта нито Радев нас, нито ние него“.
Ще възложа на избрания от мен премиер да разговаря с другите партии, ако това са резултатите и да съставят отговорно правителство, което да се ползва с доверие. Ще задържим за една седмица мандата, ще водим разговори, каза лидерът на ГЕРБ.

„Ако се абстрахираме от личната вражда, какво ни казват в момента хората: „и без Радев не може, и без Борисов не може“. Това казват резултатите в момента. Ако имаме глави на раменете, трябва поне за 6 месеца да оставим нашата омраза да не пречи държавата да премине зимата“, добави бившият премиер.

На въпрос с кого би преговарял за управляваща коалиция, Борисов отговори: „Много зависи какъв ще е резултатът от изборите“.

За новите снимки с пачки в шкафчето му

На въпрос как ще коментира новата порция снимки на пачки евро в нощното му шкафче и кадри на това как спи, Борисов отговори: „Това е един гнусен компромат, който се опитаха пак да пуснат, слагат шкафче, което е подредено, когато ме няма, и са заснели всичко, когато ме няма. И след това на някого са му платили да ме снима, когато спя. Но няма нито едно вързано с шкафчето и с мен, прекрасен компромат. В тази игра аз не влизам“.

Предишната порция снимки от премиерската спалня се появи през лятото на 2020 г. Тогава реакцията на Борисов бе да каже, че са режисирани. След това в интервю пред немския вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ той обясни, че снимките били направени от жена, с която имал близки отношения и я нарече Мата Хари. Преди това тогавашният премиер твърдеше, че бил „сготвен“ от хората на президента Румен Радев, които му пратили една „прекрасна госпожа“ да го нащрака. Коя е „Мата Хари“ така и не се разбра. Месеци по-късно агробизнесменът Светослав Илчовски заяви, че знае коя е жената, снимала Борисов.

Сега на въпрос защо не каже коя е въпросната „Мата Хари“, Борисов отговори: „Няма да доставя на воайора Радев удоволствие, който с дрона си летеше да ми снима спалнята“.

За машините

Според Борисов президентът е трябвало вече да вземе оставката на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и „да беше сложил някой честен човек, който да отиде да прибере всички машини, да сложи полиция, държавата да си ги купи да са сто процента нейни, там в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките – под брой, под опис“.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че вече не е продуктивно да се говори за скандалите с машините и призна, че „ние ошашавихме хората“ с този скандал.

Неговата формация от месеци всява съмнение в машинния вот, а през почивните дни самият той обяви, че се готви нов „Костинброд“ с откритите 228 машини за гласуване извън поръчаните от държавата. След това се разбра, че има още 150 устройства в митнически склад. Сега ЦИК разбра за 199 машини, които се намират в склад в столичния квартал „Слатина“. Според доставчика на устройствата „Сиела Норма“ последните машини не са допълнителни, а са 150-те плюс докарани по-рано. Целта на тези машини била гаранционна поддръжка и демокстрации. ГЕРБ обаче от дни говорят за фалшифициране на вота.

„След днешните изявления на ЦИК и на говорителите, да продължим да говорим за това (за скандалите с машините – бел. ред.) не е продуктивно. И малкото българи, които ходят да гласуваме, ще ги откажем, Говоря в множествено число, защото всички политици сме в тая битка изборите. Хаосът е тотален и пълен навсякъде. Дори и при машините, флашките, пластиките. Каквото и да кажеш, то е абсурдно. Какво да коментираме повече“, каза той.

Борисов продължава да твърди, че предстоящите избори ще се фалшифицират. Твърди, че и предишните резултати са били манипулирани.

Атаки срещу Радев

„Радев наложи такава омраза и хаос в държавата, че така разделена държавата не виждам как ще се оправи“, каза Борисов.

Бившият премиер не пропусна да подчертае, че предизборната кампания премина без нито един президентски дебат и обяви, че го е срам, че е станало така.

В началото на кампанията и тримата основни кандидати – Румен Радев, Анастас Герджиков и Лозан Панов, заявяваха, че са готови на дебат. Такъв обаче така и не се състоя. По-рано тази седмица Анастас Герджиков и Румен Радев бяха по едно и също време в Хасково. Подкрепеният от ГЕРБ Герджиков покани Радев на дебат, но такъв не се състоя. „Тук съм заради хората на Хасково, а не заради г-н Герджиков. Ако хората решат да има втори тур, естествено, че ще се видим на дебат“, каза тогава Радев.

Лозан Панов пък лично занесе в президентството и в централата на ГЕРБ покани към Герджиков и Радев, но не получи отговор.

Бившият премиер отправи критики и за това, че никой не е видял как Радев се ваксинира. „Видяхте ли го как се ваксинира? Видяхте ли с каква ваксина? Видехте ли ми зеления сертификат. Това е личният пример“, каза Борисов, който излъчи на живо собствената си ваксинация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *