Божков отива на изборите с БНО

Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в Дубай и който е с 18 повдигнати обвинения от българската прокуратура, ще се яви на парламентарните избори чрез неизвестното „Българско национално обединение“. „Даваме 100% от нашия мандат на гражданска платформа „Българско лято“, обяви на фейсбук страницата на Божков следобед лидерът на обединението – Георги Георгиев. БНО е регистрирано за участие в изборите за разлика от „Българско лято“ на Божков, което не успя да се впише за участие във вота на 4 април, тъй като съдът го отразя от регистрация. Обявяването на мандатоносителя на Божков се забави с 2 часа „от съображения на за сигурност“, това бе съобщено в профила му във „Фейсбук“.

На бюлетината ще пише БНО, но ще става дума за „Българско лято“, обясни Борил Соколов, председател на партията на Божков, в минутното изявление.

Георги Георгиев се представя като певец, актьор, продуцент. Бил е кандидат за кмет на София през 2019 г., като се е рекламирал с плакат, сниман гол, „защото нямам какво да крия пред избирателите“. За президентските избори е БНО е издигнала двойката Митьо Пишова-Радо Шишарката. Същата организация издигна и Евгения Банева за евродепутат, но след това оттегли доверието си от нея.

„Не съм политик. Никога не съм искал да бъда. Имах мисия – да спасим културното наследство на България. Сега мисията ми е друга – да спасим бъдещето. Бъдещето се кове днес. Хунтата всячески се опитва да ни попречи. Няма да успее. Ние сме силата, бъдете здрави!“, каза в 13 часа Васил Божков по време на живо във включването си в 13 часа, когато обяви, че обявяването на мандатоносителя на партията му, ще стане ясен в 15 ч. днес.

Миналата седмица Васил Божков предложи оферта на партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“, за общо явяване на изборите, но водещият му отказа с аргумента, че отдавна е заявил, че ще участва сам. Последва гневна тирада на Божков, който обвини Трифонов, че е „патерица на управляващата хунта“.

Партията мандатоносител – Българско национално обединение е регистрирана от ЦИК на 17 февруари за участие във вота. Тя е изпълнила искането да има 2500 валидни подписа. Самата партия е регистрирана в съда през 2013 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *