Бащата на социалистката с фалшивата диплома пак става депутат

Бащата на бесепарката, цъфнала с фалшиви дипломи – депутатът Георги Йорданов, каца трети в листата с кандидати за следващия състав на Народното събрание в Пловдив. Въпреки че той бил силно недолюбван тъкмо заради щерка си Десислава, близостта му с шефката на БСП Корнелия Нинова му е отредила почти сигурно отново да е депутат.

А въпреки че Йорданова е изправена на съд от прокуратурата, е отървала кожата и също ще може да се кандидатира за народна избраничка след пирует в партията, за който е била посъветвана от татко си. Общопартийната контролна комисия е трябвало да разгледа на свое заседание миналата седмица нейния статут в партията и евентуално да й наложи наказание (включително за загуба на право да се кандидатира за какъвто и да е партиен или държавен пост за период от 1 година).

Вместо това обаче тя предвидливо си е подала оставката като член на Градския съвет и като шеф на районната организация, като с това запазва членството си в областния и Националния съвет. Нищо подобно, напомнят ядосани социалисти, не се случи при казуса с Георги Гергов, който директно беше изключен от партията, без да е развявал фалшиви дипломи, за да си урежда общинска работа. И недоволстват, че Йорданова също може да се озове в списъците с депутати, а ако има и късмет, позицията й да съвпадне и с номера на бюлетината на БСП, което да я вкара в НС.

Припомняме, Десислава Йорданова няма завършена степен „бакалавър“. Тя е използвала фалшива служебна бележка, с помощта на която да се запише в Медицинския университет за степен „магистър“, но няма да понесе отговорност за действията си заради изтекла давност и така да стане главен експерт в община „Родопи“, за което бе подведена под отговорност.

В пловдивската организация обаче се готвят да отмъстят и с преференциален вот да не допуснат втория мандат на депутатския стол на баща й.

Пререждане на листите от опозицията пък вече се вижда във Велико Търново и Стара Загора, където фаворитизираните за водачи, но опозиционери на Нинова, не получиха първите места в списъците. Сега съответно Весела Лечева и Драгомир Стойнев са се озовали на вторите места в листите и се очаква със сигурност да се преборят за 45-я парламент. На „Позитано“ 20 не били особено доволни от подобен развой, защото Нинова силно се надявала следващият състав на червената парламентарна група да е изцяло от нейни поддръжници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *