Бивш съветник на президента: Румен Радев е катил!

Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев и негов съветник по въпросите на вътрешната политика го окачестви като „катил“ в интервю за „Труд“, публикувано в днешния брой на вестника. Неласкавата оценка е на политолога Калоян Методиев, който поече от година – от лятото на 2019-а до есента на 2020 г., работеше в администрацията на държавния глава.

Радев обаче го отстрани от поста, без да дава обяснения, след като Методиев отиде на купон на БСП. Впоследствие стана ясно, че той е уволнен от президента, тъй като е подозиран, че е изнасял специфична информация на лидерката на червената партия Корнелия Нинова.

Прокуден от президентството, Методиев основа „институт „Рего“, който стана за смях с нелепо социологическо проучване дни преди парламентарните избори на 4 април т.г., отреждащи на БСП мястото на първа политическа сила с 30% от вота. Както е добре известно, социалистите станаха трети със срамния резултат от 16%, който се влоши още повече на следващите избори на 11 юли. По повод менте-проучването на „Рего“ обаче, в средите на социолозите се пусна смешката, че Калоян Методиев провежда проучвания по нов метод – „тяло в тяло“, явно родена от слуха, че полотилога е твърде близък до Корнелия Нинова.

В днешното си интервю за „Труд“ Калоян Методиев остро напада президента Радев, като дори го нарича „катил“, уточнявайки, че определението принадлежи на покойния Стефан Данаилов.

„Стефан Данаилов беше професор, дългогодишен политик и актьор, бил е министър. Между другото, най-добрите психолози, познавачи на човека и значението на думите са преподавалите във „ВИТИЗ“. В едно от последните си интервюта по Би Ти Ви нарече Радев – „катил“. От турски катил означава „престъпник, готов на всичко“. Има го в интернет, може да си го видят. Не мен, него чуйте и се замислете!“, казва Методиев.

Всъщност, интервюто е адресирано към симпатизантите на БСП и следва да ги убеди, че Радев е предал интересите на партията-столетница, съответно не би трябвало да бъде подкрепен на предстоящите избори за държавен глава от БСП. Изниква въпроса дали зад тази медийна изява всъщност не стои Корнелия Нинова, която води тиха война срещу Радев, но не от свое име, а използвайки приближени политолози, анализатори и журналисти.

„Трябва да си сляп, за да отричаш, че Радев води перманентна, подмолна и подривна война с ръководството на социалистите с крайна цел унищожението на партията им. През 2016 г. много хора го подкрепиха, не беше само БСП, на вълната на едно желание за промяна, на силен лидер, обединител, мъжкар, със социално-консервативни и национално отговорни позиции… За жалост нищо от това не се оказа вярно – получихме две неолиберални служебни правителства, разбиване на партийната система, сваляне на нивото на институцията до ниво работа с посолства, а не с държавни глави, дребнотемие и нищоговорене“, казва още Калоян Методиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *