Без сделка за „Левски“. Сираков отряза Диксън

Собственикът на Футболния клуб „Левски“ Наско Сираков обяви, че прекратява разговорите с кандидат-купувача на отбора Джоузеф Диксън. Това става ден след като британецът каза, че не е харесал върнатия му договор и даде ултиматум да получи нов до 30 юни или сделка няма да има.

Сираков обаче първи обяви края на преговорите с аргумент, че не е получил убедителни гаранции от страна на англичанина за възможността за осъществяване на плановете.

В обръщение към феновете на клуба, публикуван на официалния сайт на „Левски“, Сираков благодари на Диксън за демонстрирания интерес и посочва, че „съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не ме убеждават, че той е инвеститорът, от който „Левски“ има нужда“.

„Не получих убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. При съгласие от г-н Диксън и неговите адвокати, съм готов да направя публична цялата кореспонденция, както и разменените между двете страни документи, за да не остане място за спекулации и интерпретации“, заявява Сираков.

Той допълва, че през цялото време на преговорите с 31-годишния британец е действал повече от внимателно и предпазливо, с ясното съзнание, че от една страна това изглежда като проект, който може да осигури бъдещето на Левски за дълги години напред и да го направи независим и самоиздържащ се клуб. „От другата страна обаче стоят рисковете, които съпътстват всеки чуждестранен интерес към собствеността в клуба – как да гарантираме по най-добрия начин инвестиционните намерения на новия собственик, как да сме сигурни, че историята, името и цветовете на „Левски“ ще останат непокътнати, независимо от това кой е собственик и какви бизнес проекти и интереси съпътстват развитието на клуба“, пише в изявлението на мажоритарния собственик на клуба.

Той се извинява на феновете, че с изявлението си за инвеститора ги е подвел, в желанието си за им направи подарък за рождения ден на клуба, но и той самият бил подведен.

„Не съм спирал и продължавам да търся възможности за стабилизирането на „Левски“ и в този момент. Не е тайна за никого, че положението е критично. Но аз ще се боря, докато има някаква, макар и малка надежда“, завършва Сираков.

При това положение остава висящ въпросът с осигуряването на средствата за подготовката на тима за новия сезон. По данни на самия клуб необходими са му над 5 млн. лв. само за това.

Проблемът пред сините е свързан с липсата на средства. Остава голяма опасността футболисти да си тръгнат след изтичането на договорите им в края на юни.

Под въпрос е и лицензът на „Левски“, който бе издаден от БФС под условие, че всеки месец тимът ще бъде подлаган на мониторинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *