Арестът на Петя Банкова бил заради аферата с кокаина в Бургас, парите били за купуване на изборите

Шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова имаше данни, че с парите от наркотиците, които бяха наскоро наскоро в Бургас в пратка с банани, са щели да се използват за купуване на избори. Това каза в интервю за бТВ адвокатката ѝ Аделина Натина, а водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев припомни, че става въпрос за афера със 170 кг кокаин.

Някой се погрижи тя да не си свърши работата и да не стигне до край, коментира юристката и след като водещата Мария Цънцарова поясни, че вероятно Банкова е имала подозрение, че това ѝ се случва, защото е пресякла финансов поток, Натина отговори с „точно така“.

„Петя Банкова е с много високи морални качества. Винаги е била много чувствителна на тема корупция. Тя разби канали, които са събирали подкупи по всякакви митнически и полицейски пунктове“, подчерта адвокатката на Банкова.

По думите й шефката на „Митници“ не е задържана, но и не я пускат да се прибере.

„Когато искате да бъде задържано лице, но няма заповед за задържане на всеки няколко часа му давате призовка за още 2-3. Не знаем кои са другите лице“, заяви Натина.

На въпроса колко призовки е получила, за да се удължи престоя на шефката в КПКОНПИ на пл. „Света Неделя“ 1, адвокатката отговори с „достатъчно“.

„Според НПК когато се извършва обиск, се обявява какво се търси. В офиса търсеха пари, а в дома ѝ служебни документи. Не откриха нищо. Иззеха се лични бележки, които не са свързани с работата ѝ, а са от следването ѝ по психология“, добави тя.

„Беше иззет договора за потребителски кредит на съпруга ѝ. От офиса взеха служебни документи, в които Петя Банкова е описала в лични бележки как да разбие действащи канали. Откакто Петя Банкова е изпълнителен директор на Агенция „Митници“ има хванати рекорден брой канали за наркотици и всякакви корупционни дейности“, допълни адвокатът на Петя Банкова.

„Когато Банкова е била служител в ДАНС е била принуждавана да извършва дейност, които според нея излизат от закона и морала. Затова е подала молба за напускане. Казвала е, че в поръчки за мачкане на хора няма да участва“, подчерта Аделина Натина.

Снощи финансовият министър Асен Василев коментира, че това е акция за сплашване на шефката на агенция „Митници“, която тръгна да пресича каналите на контрабандата и уволни 20 митничари по сигнали на чужди митнически организации, правителства и служби, а самата Банкова каза, че първата жертва на новото КПКОНПИ, но сподели, че няма да се предаде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *