Шумахер вече е в съзнание в Париж

Легендата във Формула 1 Михаел Шумахер е дошъл в съзнание след интервенцията, която му беше направена в болницата „Жорж Помпиду“ в Париж. „Да, той е под мое наблюдение и мога да ви уверя, че е в съзнание“, заяви една от сестрите, които се грижат за Шуми в болницата, съобщи сензационно френското издание Le Parisien.

Два дни по-рано германецът бе приет в прочутата парижка клиника за „специализирано тайно лечение със стволови клетки“. На германеца е била извършена трансплантация на стволови клетки от светилото в кардиохирургията Филип Менаш, но до момента няма официална информация от болницата или близките на Шумахер за състоянието му. На седемкратния световен шампион е извършена сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея и по думите му тя „може да прави чудеса“.

Добрите новини за състоянието на Шумахер идва по-малко от 24 часа, след като той бе посетен в болницата от близкия си приятел Жан Тод. Президентът на ФИА бе начело на Ферари по време на най-успешния период в кариерата на Шумахер и двамата са много близки. Тод е направил 45-минутна визитация на Шумахер във вторник следобед, но после не даде никаква информация за състоянието на германеца.

50-годишният Михаел Шумахер получи тежка контузия на главата, докато караше ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г. След това 7-кратният шампион от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл и беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни пенсионираният немски състезател се събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария. През септември Шумахер беше преместен за по-нататъшното лечение у дома, тъй като състоянието му се подобри.

Шумахер е широко определян като един от най-големите състезателни пилоти на всички времена. Той има спечелени 91 състезания и 155 подиума – повече от всеки друг пилот във Формула 1. Пилето се оттегли като пилот във Формула 1 в края на сезон 2012.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *