БСП подкрепи Манолова за кмет на София

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София, тъй като вижда в нея идеален непартиен кандидат със социално мислене, който може да донесе промяна в столицата. Кандидатурата на Манолова бе подкрепена от 142-ма делегати от общо 144 на заседанието на софийската организация на левицата. В нейна подкрепа се изказаха някои от водещите фигури в партията – Кристиян Вигенин и Калоян Паргов, а лидерът Корнелия Нинова намекна, че също ще я подкрепи, но с условие.

Като предимства на Манолова Вигенин изтъкна социалното й мислене и работата й като омбудсман на републиката. Според него това е правилното решение, защото София е „един особен град“. Тук гласовете са обикновено по равно разделени между ГЕРБ, БСП и традиционната десница. При сегашното развитие на политическата ситуация, сегашните съотношения в града, един независим кандидат, подкрепен от много широко ветрило от организации, може да сложи край на дългогодишното управление на столицата от ГЕРБ и за мен това е водещият принцип“, категоричен бе социалистът.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова даде да се разбере, че би подкрепила Манолова, ако тя включи в предизборната си кампания политиките и идеите на партията. От БСП искат общинска фирма да чисти София, градският транспорт да се използва безплатно със зелен билет, да има видеонаблюдение по спирки, детски градини и подлези, както и да се създаде специален фонд за строителство на общински жилища и облекченото им раздаване на бедни семейства. Левицата призовава да се дават стипендии за студенти и учащи, например за лекари, които след това да работят в общинското здравеопазване в София. Да не се увеличават местните данъци и такси, но да се преразгледа договорът за концесия със „Софийска вода“. „Това е нашата политика. Единството на идеи, личности и екип може да се постигне само ако се обединим около идеите. Около платформата. Ние още не сме чули нейната, но аз бих поставила така въпроса. В каква степен тя ще припознае нашата платформа“, допълни Нинова.

„Човек с голямо доверие, който е уважаван от БСП, но може да събере и допълнителна подкрепа извън нас с ясни ангажименти към софиянци и с нашата сила като партия и екип, може да бъде успешен модел за спечелване на София и промяна в София“, подчерта лидерът на БСП. „Победата в София по всички прогнози, проучвания, настроения, е възможна победа и зависи от идеите, личностите, екипната ни работа“, увери Нинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *