Шефът на комисията „Росенец“ става последен в листата в Търново заради Христо Иванов

Промяната е заради изненадващата кандидатура на Делян Пеевски за кандидат-депутат в региона

Шефът на парламентарната комисия „Росенец“ Калоян Янков няма да е в кандидат-депутатските листи на коалиция „Демократична България“. Това обяви тази сутрин пред bTV разбунтувалият се член на партия „Да, България“ Методи Лалов.

„Знаете ли, че над десет човека от младежката организация напускат тази организация? Знаете ли, че участници в предишното Народно събрание, например Калоян Янков, който беше ръководител на комисията „Росенец“, няма да бъде в листите – отказва се. Знаете ли, че в Русе седи този проблем“, каза Лалов гневно. Той обвини ръководството на „Да, България“ в недемократично управление.

Малко след това брифинг пред репортери във Велико Търново, предаван на живо в фейсбук-профила на „Да, България“, даде лидерът на партията Христо Иванов заедно със самия Янков. Оказа се, че няма чак такава драма.

Иванов обяви, че разместването във Велико Търново се прави в последния момент заради Делян Пеевски, който изненадващо поведе листата на ДПС в региона. Калоян Янков пак ще е кандидат-депутат. От репортерски въпрос стана ясно, обаче, че той ще е последен в листата. Янков потвърди това пред „Флагман“.

Той обясни, че за тях е чест Христо Иванов да е водач във Велико Търново, увери, че остава кандидат-депутат и че ще положи всички усилия да спечелят доверието на гражданите.

Иванов от своя страна благодари на него и на останалите си съратници в региона, че го приемат като лидер на листата.

„Наложи се тази промяна да я направим, защото разбрахме, че Делян Пеевски ще бъде номиниран във Велико Търново, и смятаме, че това ще бъде в някакъв смисъл централната, символната битка на тези избори, защото Търново е сърцето на българската държавност, бих казал, това е конституционната столица на България…“, обясни лидерът на „Да, България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *