Даниела Дариткова напуска политиката

Тя обяви, че е предпочела да се отдаде на лекарската си практика

Бившият председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви от профила си във Фейсбук, че се оттегля от участие в предстоящите избори.

„Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората“ – каза Дариткова.

„Първото ми обещание като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината“ – коментира още бившият председател на ПГ на ГЕРБ.

„Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание“ – припомни Даниела Дариткова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *