Цвети не издържа срещу Серена Уилямс

Българката заслужи 425 000 долара от наградния фонд

Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на САЩ по тенис. Българката загуби на 1/4-финал от поставената под №3 в основната схема Серена Уилямс (САЩ) с 6:4, 3:6, 2:6 за 2,12 часа. 33-годишната пловдивчанка игра силно през първата част и до средата на втората, след което носителката на 23 титли от Големия шлем я приключи чисто физически. Така Серена се доближи на две победи от рекордната и мечтана 24-а титла от Шлема.

Сега решителен се оказа мощният сервис на Серена, който винаги влизаше в сила в трудните моменти, а почти никоя дама не успява да намери отговор срещу него. Днес той отново бе основното й оръжие и я изпрати на 1/2-финал.
За Пиронкова остава удовлетворението от забележителната игра и достигането за пръв път до топ 8 в Ню Йорк, при това след тригодишно отсъствие от тениса. Тя временно беше спряла, след като през 2018 г. роди син – Александър, но от началото на годината тренира, като показа, че се намира в страхотна форма. Играта й даде сериозна заявка за следващите турнири. От US Open Цвети заслужи 425 000 долара от наградния фонд, като от понеделник отново ще се завърне в ранглистата, като ще е около 155-о място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *