Хю Грант към Борис Джонсън: Разкарай се, гумена играчко, не прецаквай бъдещето на децата ми!

Няма да унищожаваш свободите, за които дядо ми воюва в две световни войни, написа гневен пост в Туитър актьорът

Британският актьор Хю Грант публикува гневен статус в „Туитър” срещу премиера Борис Джонсън. В поста си Грант нарича политика „прекалено рекламирана гумена играчка за баня”.

Гневът на актьора изглежда е провокиран от решението на Джонсън да разпусне британския парламент през септември – ход, който да не попречи на Брекзит без сделка на 31 октомври.

„Няма да прецакваш бъдещето на децата ми. Няма да унищожаваш свободите, за които дядо ми воюва в две световни войни, за да ги защити. Разкарай се, ти твърде рекламирана гумена играчко за баня. Великобритания е разбунтувана заради теб и твоята малка банда мастурбиращи префекти”, пише Грант.

Междувременно днес високопоставен представител на Камарата на лордовете подаде оставка в знак на протест срещу решението на Джонсън да спре временно работата на парламента.

Джордж Йънг, отговорник за дисциплината на парламентарната група на торите, заяви в писмо до лидера на Камарата на лордовете, че е силно недоволен от момента и срока на прекъсване на работата на парламента, както и от изтъкнатите мотиви за тази мярка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *