Фенове искат оставки в ЦСКА-Сф

Пълната промяна трябва да започне с изгонването на Петрович и Стоилов, настояват ултрасите

Група привърженици на ЦСКА скочиха с дълга и яростна декларация срещу спортния директор на „червените” – Стойчо Стоилов. Текстът идва два дни след поражението от Берое с 1:2, след което треньорът Люпко Петрович призна, че по време на мача са играли 4-5 човека. Фенклуб “Сектор Г” попита спортния директор дали ще понесе някаква отговорност след „скъпоплатената лятна селекция”. Същевременно в декларацията има и въпроси за „безпорядъка”, назряващ на „Българска армия”. Остри критики и въпроси бяха отправени и към ръководните фактори на „Армията”, но имена не бяха споменати.
Феновете на ЦСКА поискаха директно оставките на директора Стойчо Стоилов и треньора Люпко Петрович.

“Армейци,

Ден след като загубихме в Стара Загора срещу Берое за пръв път от 29 г. насам, “кучетата пак се разлаяха, но керванът продължи да си върви.” Слънцето залезе, светлините в Панчарево угаснаха, а Стойчо Атанасов се е събудил футболист на ЦСКА и тази сутрин. Време е обаче керванът да поспре за малко и да чуе внимателно какво имаме да кажем.

За последните години през този сезон за пръв път селекцията на отбора бе най-скъпоплатена и изглежда добре изготвена. Извиняваме се, ИЗГЛЕЖДАШЕ. Някъде до втория мач от предсезонната подготовка. Очевидно това обаче далеч не смущава ръководството на любимия отбор и сякаш те не виждат проблем в настоящите ни резултати и развитие на сезона. Е, многобройните фенове на най-великия и ТИТУЛУВАН български клуб са на коренно различно мнение. И затова искат да “питат некое друго въпросче”.
Започваме със селекционната политика на клуба. Естествено дори Лъки ( кучето-пазач на Армията) знае кой определя нещата в този аспект: Стойчо Стоилов. Господин Стоилов доволен ли е от постигнатите резултати за последните четири години? Защо оставаме с натрапчивото чувство, че с всеки един от изминалите треньори е бил (е) в задкулисен конфликт, саботирайки работата му? Стойчо Атанасов извънбрачен син ли е на Стойчо Стоилов или просто има съвпадение в имената и клуба, за който работят (първият необяснимо все още как)? Ако господин Стоилов смята, че е такъв тесен специалист, дали не е редно да бъде назначен той за старши-треньор на отбора? Има ли нещо вярно в нашите подозрения, че Тиаго Родригес и Рубен Пинто не “играят” в определени мачове (докато са на терена) и то не по треньорско нареждане – нещо, за което намекна самият Люпко Петрович в интервюто си след мача под Аязмото? Господин Стоилов, как все треньорите или играчите са виновни, а не потърсихте проблема един път в себе си?

Нека обърнем и малко внимание на организирания хаос, който цари на управленско и структурално ниво. И да попитаме още нещо. Кой носи вината за лошите кадрови решения и повсеместния безпорядък в клуба за последните вече 4 сезона? Как и по какъв начин този някой понесе своята отговорност досега? Как се привличат играчи – с ясната цел да градим стойностен и качествен състав или да нацелим поне един, който става и на полусезона да го продадем? Докога БФС, УЕФА и ФИФА, но не и отговорните фактори в ЦСКА, ще са виновни за провалите ни на клубно ниво? Защото всичко друго освен борбата за титла и Европа в обединената армейска общност се счита за провал, ако все още някой не го е разбрал.
Ще дадем известно време на ръководството и отговорните фактори да обърнат внимание на нашите питания, а същевременно докато чакаме, заявяваме, че времето на Люпко Петрович и Стойчо Стоилов на “Армията” за нас изтече и дойде това на оставките. Никога досега в историята на ЦСКА дадено ръководство не се е ползвало с такъв комфорт от страна на феновете, но моментът за пълна промяна дойде. И ако “керванът отново продължи да си върви”, то “кучетата може и да спрат да лаят”. А нататък… кой знае?

от Фенклуб “Сектор Г”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *