БФС вкара поправка „Ники Михайлов“

БФС вкара поправка, която ще помогне на сина на Боби Михайлов – Ники Михайлов. От следващия сезон в елитния ни футбол няма да имат право да пазят играчи, които са без паспорт от Европейския съюз. Забраната засяга стража на Левски Милан Миятович (Чгора), който на „Герена“ е неизменен титуляр. Другият без тескере от ЕС е вратярят ЦСКА-Сф Густаво Бусато (Браз). В Първа лига пазят още Ренан дош Сантош (Браз) и Хорхе Броун (Арж) от Лудогорец, но първият има и български паспорт, а вторият италиански.

Предложението за елиминирането на тези вратари е било направено от треньорскара комисия. Не се съобщава обаче защо забраната засяга само вратарите, а не и футболистите на други постове. От скандалното решение не става ясно, с какво вратарите извън ЕС се различават от тези в ЕС.

Поправката ще помогне именно на Ники Михайлов, който е твърда резерва на Миятович. Треньорът на Левски Петър Хубчев пусна този сезон Ники единствено в мача за купата със Спартак Вн (5:1), като с изявите си в тази среща миналата седмица селекционерът България Краси Балъков реши да го върне в националния отбор.

Също така беше решено всички кандидати за лиценз ще трябва да публикуват на клубната си интернет страница финансовата информация, която предоставят на Лицензионната комисия към 31 март на съответната година.

В допълнение бе прието предложението да се опрости процедурата по издаване на лиценз за Втора професионална лига (ВПЛ), като се признае, че лиценз за участие в Първа професионална лига е валиден за участието и във ВПЛ, без представяне на допълнителна молба или документи.

„Ръководните фактори в българския футбол също така приеха предложението за налагане на глоби и наказания на четвъртите съдии, съдийските наблюдатели и делегатите на двубои от вътрешното първенство при неспазване или незадоволително изпълнение на служебните им задължения, както и предложението на Треньорската школа за забрана участието на вратари с паспорти от държави извън Европейския съюз в професионалния ни футбол от началото на състезателната 2020/2021 година“, обявиха от БФС чрез официалния си сайт след Изпълкома на БФС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *