Фандъкова подари 420 бона на лидера на ГЕРБ в Белица

Фирмата на Иван Стойчев ще почиства деретата и каналите в София

Фирма на лидера на ГЕРБ в благоевградската община Белица ще почиства деретата и каналиге в София. На 23 май тази година, Столична община и търговското дружество на Иван Стойчев „Вероника – Лазар 2002“ ЕООД са сключили договор за 420 000 лв. без ДДС, показа проверка на „Рикошет“.

В суматохата преди изборите за Европейски парламент опозицията в Столичния общински съвет проспа скандалния факт, че зам.-председател на ГЕРБ, каквато е кметицата Йорданка Фандъкова, дава 420 бона на общински лидер в Белица крупна сума обществени средства. В над 1,5 милионна София очевидно няма подходяща фирма, която да може да се справи с „тежката“ задача да почисти деретата и каналите.

Сключеният договор е за „почистване и осигуряване на проводимостта на водата в открити водни течения – речни корита, дерета и канали в урбанизираната територия на Столична община. Конкретните участъци от реките, видовете работи и съответните количества, необходими за почистването им, ще се възлагат с двустраннни протоколи към основните договори след осигуряване на финансови средства за всяка конкретна година“.

През 2015 г. Стойчев бе пребит от активисти на ДПС. Той бе настанен в благоевградската болница с черепно-мозъчна травма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *