Ураганът “Дориан” остави над 220 хил. души в САЩ без ток

На път е да се образува торнадо над Южна и Северна Каролина

Над 220 хил. жители на американските щати Южна Каролина и Джорджия останаха без електричество заради урагана „Дориан“, който удари САЩ, предаде “Фокус”, позовайки се на РИА Новости..

Съобщава се, че проблеми с електричеството има при 205 хил. жители на Южна Каролина. Останалите без ток жители на Джорджия са около 15 хил. и повече от осем хиляди души в Тексас също имат проблеми с електрозахранването.

В петък ураганът Дориан увеличи силата си и достигна петата и най-висока категория. Четири щата на САЩ, Флорида, Джорджия, Южна и Северна Каролина, обявиха извънредно положение поради приближаването на бедствието. „Дориан“ стана причина за смъртта на 7 души на Бахамските острови и разруши хиляди домове.

Част от урагана „Дориан“ е на път да образува торнадо над щатите Южна и Северна Каролина, пишат американски медии. В Северна Каролина вече са били съобщени няколко предупреждения за торнадо.
„Радарите показват опасни миниклетки по външната част от урагана „Дориан“ и има предупреждения за торнадо в целия регион. Молим гражданите да предприемат съответните действия“, пише специалистът от Националният център за ураганите в САЩ, Ерик Блейк в акаунта си в „Туитър“.

Всичко това се случва, въпреки че окото на бурята е на поне 110 км от щата Южна Каролина, където поне 200 хил. души са останали без електричество, а в град Чарлстон има информация за наводнения. „Дориан“ възвърна част от силите си и отново е ураган от трета категория. Той все още може да удари централната част на щатите Южна и Северна Каролина, като продължава да се движи по южната част на източното крайбрежие на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *