Тодор Неделев е претърпял спешна операция заради черепна травма

Лекарят на националния отбор по футбол д-р Бисер Бочев прогнозира, че след 3-4 месеца футболистът ще може да се върне на терена

 

Националът Тодор Неделчев е претърпял спешна операция след катастрофата с автобусите на тима в Грузия. Той е бил с тежка черепна фрактура, съобщи по БНТ лекарят на националния отбор по футбол д-р Бисер Бочев.

Бочев прогнозира, че след около 3 – 4 месеца нападателят на Ботев Пд ще може евентуално да се завърне на терена.

От щаба на „трикольорите“ дадоха пресконференция, на която обявиха категорично, че мачът в неделя срещу Грузия няма да бъде отложен заради случилото се. Двубоят от Лигата на нациите е от 19.00 часа и ще се излъчва по БНТ.

„Мога да кажа, че Неделев е добре, изведен от медикаментозната кома. Ориентира се още в обстановката, движи крайниците си, ние сме оптимисти по отношение на изхода от ситуацията. След катастрофата беше с главоболие, силно кървене, не помнеше къде сме и какво се е случило, това наложи бързо да бъде отведен в най-близката добра болница. Слава Богу, попаднахме в университетска болница и бързо се стигна до диагноза, благодарни сме на екипа“, сподели Бочев.

Лекарят на националите даде подробна информация за състоянието на нападателя на Ботев Пд. Д-р Бочев обясни, че се е наложила бърза намеса на медицинския екип на университетската болница в Тбилиси, за да бъде овладяно състоянието му.

„При изследването се установи, че има счупване на черепа в дясната странична област с хлътване на костта, с доста неприятна прогноза, ако не се вземат спешни мерки. След бърза консултация с майката и роднините на Тодор, аз подписах документите и пристъпихме към спешна операция. Бях в операционната и мога да кажа, че беше блестящо проведена. Тодор Неделев отново ще бъде в такова състояние, което ще му помогне да води нормален живот“, каза медикът.

Тодор Неделев ще остане под наблюдение в следващите дни в медицинското заведение.

„Състоянието му е под контрол, един-два дни ще бъде в реанимационното отделение, след което ще остане в нормалното отделение. След това ще се вземе решение как да бъде прибран в България“, сподели още Бисер Бочев.

От българския щаб благодариха на медиците в болницата за реакцията и бързата диагноза.

„Футболът не е изключен при такива случаи като неговия, длъжен съм да кажа, че беше доста тежка операция, с оглед на сериозността на травмата. Трябва да минат 3-4 месеца преди да заиграе футбол“, коментира още лекарят на националния тим.

Утре по време на мача срещу Грузия Тодор Неделев ще бъде подкрепен както от нашия тим, така и от феновете на стадиона. Очаква се да има специално отправени аплодисменти от всички привърженици към нападателя на България.

„След такива травми и операции със сигурност ще направим всичко възможно той да бъде подсигурен с достатъчно внимание, за да може да се почувства комфортно след операцията. Ще има със сигурност хора от България, които ще бъдат с него“, каза още д-р Бисер Бочев.

Инцидентът с националния отбор по футбол се случи на 10 юни. На път към хотела шофьорът на първия от двата автобуса, превозващи състава, загуби контрол върху управлението, вследствие на което предизвика тежка катастрофа. Единственият прострадал е Тодор Неделчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *