Независимо от всички скалъпени атаки от най-различни политически групи и еко организации, които седмици наред се упражняваха върху работата на „Топлофикация Перник” АД, съдът се произнесе, че не е установено, че към момента на налагане на мярката е имало налице пряка и непосредствена опасност за замърсяване на атмосферния въздух или здравето на хората. Това се казва в съобщение на компанията.

Потвърди се, че твърденията на различните институции не отговарят на истината и че сме влезли в капана на невъзможността на компетентните органи да се свършат работа по въпроса със замърсяването на атмосферния въздух и да установят от къде идва проблемът, който видимо не е от нас.

Чрез решението на съда се установи, че сме спазили буквата на Закона и разпоредбите на компетентните институции в лицето на РИОСВ и МОСВ.

Призоваваме политическите лица да си водят кампанията и да не ни намесват в нея. Нека не се създава дискомфорт на жителите на Перник с цел политически дивиденти, пишат още от „Топлофикация Перник“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *