Съдът върна Борислав Михайлов като президент на БФС

Предния ден футболният съюз отново „назначи“ Михаил Касабов за изпълняващ длъжността

Софийският градски съд отмени отказа на Агенцията по вписвания да впише отново Борислав Михайлов като президент на БФС и на практика върна оттеглилия оставката си бивш вратар на поста. Решението е взето на закрито заседание днес от съдия Владимир Вълков. То не е окончателно и може да се обжалва пред апелативния съд.

„Съдът приема за доказано, че представителните функции на Б. Б. М. като президент на БФС са възстановени, а произтичащите от вписаното по партидата на сдружението за М. Т. К. (б. р. – бившият вицепрезидент Михаил Касабов, вписан като и. д. президент след оставката на Михайлов през октомври 2019 г.) са прекратени. Ето защо налице са предпоставките за вписване на така заявените обстоятелства“, се казва в мотивите.

Михайлов внезапно реши да оттегли оставката си в края на април, след като стана ясно, че правителството на ГЕРБ повече няма има бъде власт. Именно бившият премиер Бойко Борисов и спортният министър в неговия трети кабинет Красен Кралев де факто принудиха някогашния капитан на националния отбор да напусне поста, като обявиха, че държавата повече няма да работи с БФС. Формален повод за ултимативните им изказвания стана расисткият скандал, разиграл се по време на евроквалификацията България – Англия (0:6) на 14 октомври 2019 г.

След като така и не бе проведен конгрес за избор на ново ръководство на футболния съюз, Михайлов прецени, че може да оттегли оставката си след проведените на 4 април т. г. парламентарни избори. Първоначално обаче от Агенцията по вписвания отказаха да го регистрират отново като президент, поради което беше подадена и жалбата в СГС.

Парадоксалното е, че вчера самата футболна централа спря да представя бившия вратар като свой шеф. В новинарския поток на официалния сайт на футболния съюз BFUnion.bg като такъв отново се появи Касабов.

Именно той в момента води делегацията на националния отбор в австрийския град Рийд, където днес „лъвовете“ ще изиграят първата от серията от три контроли с финалисти на Евро 2020 – срещу Словакия (1 юни), Русия (в Москва на 5 юни) и Франция (в Париж на 8 юни). По покана на Касабов лагерът на тима ни беше посетен вчера от легендата на германския и световния футбол Франц Бекенбауер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.