Падна ли чадърът над Константин Стаменов от „Стомана“ Перник?

Решихме да се поинтересуваме кой управлява скандалното дружество „Стомана индъстри“, което се оказа, че обгазява жителите на Перник, след като най-после се надяваме да имаме чист въздух в града. Стана ни любопитно защо толкова дълго време бе пазена информацията за това, че именно пернишката „Стомана „е замърсителят в града, от който всички се оплакват. Това пише във фейсбук перничанката Живка Трифонова по повод разкритията на РИОСВ-Перник за причинителя на обгазяването с бакелит, побъркал жителите на града в последния месец.

„Официално управител на дружеството е гръцки гражданин, но не можем да коментираме дали той не е подставено лице. Само можем да предполагаме. Бърза проверка в интернет ни насочи към името на Константин Стаменов, който на документи се води директор „Стратегическо планиране и инвестиции“ в „Стомана индъстри“ АД. Но освен тази ръководна и влиятелна длъжност, едновременно с това той е и председател на Управителния съвет на БФИЕК – Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори. Стаменов се появява често в медиите като представител на тази организация и ръси бисер след бисер, но никъде не говори за бизнес ангажираността си“, пише още жената в коментара си. ПИК вече съобщи, че неофициално в бизнес средите за бос на дружеството се смята спонсорът на президента Георги Първанов – Людмил Стойков.

„От уебстраницата на БФИЕК става ясно, че почетният и председател е Петър Домусчиев, който е баща на небезивестните братя Домусчиеви. Добре, че и техните връзки са се оказали недостатъчни да спасят Стаменов и да излезе истината за замърсителя, предвид огромния екологичен проблем, който е поставил под заплаха Перник“, завършва Трифонова.

*Коментарът е от фейсбук профила на Живка Трифонова в групата „Снимай Перник“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *