Спас Русев брои €10 млн. за вилата на гръцкия крал

Мултимилионерът Спас Русев е новият собственик на луксозната вила на бившия крал Константин в Порто Хели. Баровецът е платил над 10 милиона евро за новата си лятна хасиенда. 68-годишният българин Спас Русев е смятан за един от най-важните инвеститори в Югоизточна Европа и президент на Viva Corporate Bulgaria със седалище в София и офиси в Лондон, където пребивава постоянно със семейството си, съобщи „Труд”.

Решението на Русев да инвестира в Порто Хели чрез закупуване имението на бившия крал Константин в Агиос Емилианос едва ли е случайно, коментират гръцки медии.

Всъщност години наред Русев поддържа приятелски отношения със семейството на бившия крал и по-точно с двамата му първородни сина – Павлос и Николао. През септември 2016 г. Павлос присъства на рождения ден на любимата съпруга на Русев – Дилияна, в известния „Loulou’s“ в Лондон. Всички заедно са пътували до Спецес и Хидра до момента, в който 68-годишният бизнесмен не е изявил желание да придобие свой имот в Гърция.

За споразумението между продавача и купувача се говори, че е поето от голяма счетоводна кантора в елитния атински квартал Колонаки, което дава зелена светлина на бившия крал да пристъпи към продажбата.

Така от известно време луксозната къща с частен плаж, 30-метровия басейн, 12-те спални, фонтаните и плочките, закупени директно от Мароко, смени собствениците си. През уикенда новият собственик пристъпи към първите промени, които иска да направи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.