Спас Русев брои €10 млн. за вилата на гръцкия крал

Мултимилионерът Спас Русев е новият собственик на луксозната вила на бившия крал Константин в Порто Хели. Баровецът е платил над 10 милиона евро за новата си лятна хасиенда. 68-годишният българин Спас Русев е смятан за един от най-важните инвеститори в Югоизточна Европа и президент на Viva Corporate Bulgaria със седалище в София и офиси в Лондон, където пребивава постоянно със семейството си, съобщи „Труд”.

Решението на Русев да инвестира в Порто Хели чрез закупуване имението на бившия крал Константин в Агиос Емилианос едва ли е случайно, коментират гръцки медии.

Всъщност години наред Русев поддържа приятелски отношения със семейството на бившия крал и по-точно с двамата му първородни сина – Павлос и Николао. През септември 2016 г. Павлос присъства на рождения ден на любимата съпруга на Русев – Дилияна, в известния „Loulou’s“ в Лондон. Всички заедно са пътували до Спецес и Хидра до момента, в който 68-годишният бизнесмен не е изявил желание да придобие свой имот в Гърция.

За споразумението между продавача и купувача се говори, че е поето от голяма счетоводна кантора в елитния атински квартал Колонаки, което дава зелена светлина на бившия крал да пристъпи към продажбата.

Така от известно време луксозната къща с частен плаж, 30-метровия басейн, 12-те спални, фонтаните и плочките, закупени директно от Мароко, смени собствениците си. През уикенда новият собственик пристъпи към първите промени, които иска да направи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *