Слави Трифонов: Не съм рептил! Нямам нищо общо с „Капъкуле“ и ДПС!

„Най-големият компромис беше да участваме в едно правителство с БСП, защото те са част статуквото и аз съм наясно с цялата ситуация от промяната от 10 ноември 1989 г. Оттогава всичко е ясно за БСП“.

Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в интервю за Дарик радио“, което се излъчва на живо и по партийната телевизия на ИТН 7/8 ТВ. Това е и първата изява на Трифонов, след като стана ясно, че партията се оттегля от четворната коалиция.

„Спечелихме избори, за които трябваше да поемем отговорност. Решихме да не се събираме с други партии, за да поемем сами отговорност. Тогава направих изявление, в което казах, че ако продължим да участваме в политическия живот, следващия път ще направя каквото зависи от мен, за да има правителство“, каза още Трифонов.

Той допълни, че целта на ИТН за участие в управлението е била да се въведат в действие решенията на организирания от тях референдум от 2016 г.

„Аз просто съм изтеглил министри. За да се развали, трябва да има други действия и ходове. Аз не съм развалял нищо“, каза още лидерът на ИТН. „Петков просто не спря да се опитва да ни прескача по отношение на казуса със Северна Македония. Говореше едно пред световни лидери, а тук – друго. Истината е, че просто лъжеше“, обясни още бившият тв водещ.

„Има две основни причини за това – поводът е, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които отговаря ИТН, бяха пропуснати. По отношение на Македония се води двойна политика – едната от МВнР, за която отговорност носи ИТН. А Весела Чернева дублира дейността на Теодора Генчовска и договаря падането на ветото с други европейски държави. Другата причина е финансова – държавата, според мен и според информацията, която имаме, е доста зле финансово“, обясни още лидерът на ИТН.

Трифонов обрисува Кирил Петков като емоционален, а Василев като гъвкав. „Той винаги е гъвкав, така, че да се случи това, което иска“, изтъкна още Слави. Според него управлението на ГЕРБ, при което били използвани „различни патерици като НФСБ, ВМРО и други малки партии“, е изкарало хората на улицата. „Ние бяхме част от протестите. Беше логично да свърши времето на ГЕРБ. Проблемът е, че ПП приличат на тях по поведение“, коментира лидерът на ИТН.

„Има медии, които са много близки до Кирил Петков и Асен Василев. Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал с него от много години“, категоричен беше той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *