Светкавична победа изстреля Гришо на 1/4-финал

Григор Димитров започна ударно участието си в тенис турнира на клей корт в Женева. Получилият „уайлд кард“ 32-годишен българин е поставен под №4 в схемата от категория „АТР 250“ и по право почива на старта. А днес във II кръг срази Роберто Карбайес Баена с 6:1, 6:4 само за 67 мин. и се класира на 1/4-финалите.

Първата ни ракета (№33 в света) не остави съмнение за разликата в класите с 30-годишния испанец (№58 в ранглистата), като налагаше ритъма на игра от началото до края на двубоя. Димитров не даде на съперника си нито една точка за пробив и същевременно се възползва от три от своите общо пет шанса, осъществявайки два брейка в първата и един във втората част.

Григор постигна 4 аса и направи 1 двойна грешка срещу 3 директни точки от сервис и 2 двойни на Карбайес Баена. Това беше втори успех за бившия №3 в света от два изиграни мача срещу този противник.

В спор за място на 1/2-финалите в Женева Димитров ще се изправи срещу Кристофър О`Конъл (САЩ), който елиминира Бернабе Сапата Мирайес с 6:0, 3:0 и отказване на испанеца. Българинът и американецът имат един официален мач помежду си, спечелен от нашия тенисист със 7:6 (2), 6:3, 6:3 в I кръг на Australian Open през 2017 г.

Втората им среща ще бъде утре (25 май) около 16:00 ч. българско време и ще бъде излъчвана пряко по платения ТВ канал „Макс спорт 1“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *