Роналдо бе изваден от състава на „Манчестър Юн“

Решението е заради поведението на португалеца в мача срещу „Тотнъм“

Кристиано Роналдо беше изваден от първия състав на „Манчестър Юн“ и няма да участва във важното гостуване срещу „Челси“ в събота. Сензационната новина беше обявена от клуба и стана поредното потвърждение, че петкратният носител на „Златната топка“ преживява най-трудния си период след завръщането си в „Юнайтед“.

„Кристиано Роналдо няма да е част от групата на „Манчестър Юнайтед“ за съботния мач от Висшата лига срещу Челси. Всички останали футболисти са напълно фокусирани върху подготовката си за тази среща“, написаха в официално съобщение от клуба.

Решението е на мениджъра на тима Ерик тен Хаг и е следствие на поведението на Роналдо при победата с 2:0 над „Тотнъм“ в сряда. Тогава португалецът бе оставен на резервната скамейка, а през втората част беше пратен да загрява. В последните минути Роналдо си позволи да напусне терена и да се прибере в съблекалнята, след като разбра, че изобщо няма да влезе в игра. Според в. „Дейли Мейл“ дори 37-годишният футболист е отказал на Тен Хаг да се появи като резерва.

Веднага след срещата нидерландският мениджър коментира ситуацията така: „Не обръщам внимание на такива неща по време на мач. Ще мисля по въпроса утре. Не съм говорил с Роналдо“.

След това обаче Ерик тен Хаг явно е демонстрирал отново, че държи на дисциплината, което е и един от принципите му на работа.

Кристиано Роналдо взе отношение по темата късно снощи и излезе с изявление в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Както винаги съм го правил през кариера ми – опитвам се да живея и да играя с уважение към моите съотборници, противници и треньори. Нищо не се е променило. Не съм се променил. Аз съм същият човек и същият професионалист, който бях през последните 20 години, докато играя професионален футбол… Винаги съм се опитвал да давам пример на по-младите, които израснаха във всички отбори, представлявани от мен. За съжаление, това невинаги е възможно и ставаме жертви на напечените моменти.

В момента чувствам, че просто трябва да продължа да тренирам здраво в Карингтън (б.ред. – базата на „Юнайтед“), да помагам на съотборниците си и да съм готов за всичко по всяко време. Поддаването на натиска не е вариант. Никога не е било. Това е „Манчестър Юнайтед“ и трябва да устоим. Скоро отново ще сме заедно“, написа Роналдо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *