Разследващи притискат кримки да дават показания срещу Божков

Разследващи са започнали да привикват хора от криминалния контингент в столицата, за да ги убеждават, че трябва да дадат показания срещу хазартния бос Васил Божков. За това алармираха пред Фрог източници от МВР.

През последните три дни в полицията са привикани десетина души, знакови имена от ъндърграунда. Казано им било, че ако не свидетелстват срещу Божков ще си имат големи неприятности. Ченгета настоявали да разкажат как Божков участва в конкретно убийство на негов бизнес опонент. Някои от хората дори били посетени в къщите им. Обяснено им било, че има нареждане отгоре Божков да бъде вързан на всяка цена с мокра поръчка. Притиснатите са изпаднали в шок, защото ако свидетелстват, ще трябва да си измислят.

Не е тайна, че много съдебни дела, свързани с групи за убийства се сгромолясват с гръм и трясък заради факта, че са използвани т. нар. нагласени свидетели. Оказва се, че по различни десетки убийства  свидетелстват трима-четирима човека, което само по себе си и е парадокс.  Те са криминално проявени и обикновено са притиснати от полицията. Предполага се, че в момента се прави всичко възможно да се съберат доказателства за участието на Божков в убийства, за да може основанията за неговото екстрадиране от ОАЕ да е свързано с евентуално участие в най-тежки престъпления и да звучи по-убедително пред тамошните власти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *