Радев връчи мандат на ИТН, ето кой е премиерът им

Президентът Румен Радев връчва мандат на „Има такъв народ“ (ИТН). От своя страна партията обявиха, че имат готовност с проектокабинет и имената на бъдещите министри.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на партията. Той влезе заедно с председателя на групата на „Има такъв“ народ Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Филип Станев и Станислав Балабанов. Преди минута те прекрачиха прага на „Дондуков“ 2, за да получат мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Пламен Николов е депутат от ИТН от Шумен. Той е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Учил е и в Австрия и Сан Франциско. Кариерата му обаче е свързана с бизнеса, работил е с големи клиенти като Амазон, Интерспорт, ЕМАГ и др. Оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като отговаря за връзките с над 600 клиенти.

ИТН има седем дневен срок, в който да представи пълния състав на кабинета, за да влезе за гласуване в Народното събрание.

„Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате обществото. Време е да разберат как ще се справите с това, има много неотложни проблеми и не бива да допуснете провал. Вярвам, че го осъзнавате. Българите чакат предложението ви за кабинет в рамките на уредения от Конституцията срок“, каза Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *