Радане, занимавай се с джендърите, темата „Македония“ е твърде голяма лъжица за твоята уста

Според евродепутата България трябвало да подкрепя безусловно Скопие за ЕС, обвини правителството в „дълбоко заравяне в историята

Едва ли има нещо по-дразнещо от това представители на т.нар. „градска десница“ в София да коментират темата „Македония“. Тезите им са известни вече почти 30 г. и те се свеждат до пълна защита на интереси, които винаги са чужди на българските. За българската десница всичко, което кажат от Брюксел и Вашингтон е вярно и винаги е единствено възможното политическо решение. Всичко останало е „национализъм и популизъм“, защитаван от руската агентура в България.

Трудно е да се обясни защо пърхащата водеща на предаването „Лице в лице“ Цветанка Ризова реши в четвъртък да покани евродепутата и екслидер на ДСБ Радан Кънев да коментира решението на Франция да блокира началото на преговорите са присъединяването на Северна Македония и Албания към ЕС. Позицията на Париж дойде в момент, когато българското правителство остро реагира на поредните опити на Скопие да присвои българската история. Кабинетът „Борисов“ и най-вече лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, реагираха остро на македонските провокации като заявиха, че ще подкрепят Македония за Евросъюза само когато бъде спазен напълно подписаният на 1 август Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни.

За Радан Кънев защитата на българските национални интереси е „дълбоко историческо заравяне“. Той се впусна да обяснява колко лошо било решението на Франция и как България трябвало да се „конфронтира“ с президента Еманюел Макрон.

„Френската позиция е много трудна. Французите категорично подкрепят визията, че ако някой ще влиза в Евросъюза, това трябва първо да е Сърбия. Нещо много далечно от българския национален интерес. В момента сме в една ситуация, в която специфичният национален егоизъм на Франция и на Макрон много силно се разминава с българските национални интереси. Смятам, че Париж трябва да бъде конфронтиран по тази линия, и че това не трябва с лека ръка да бъде приемано“, каза представителят на българската градска десница.

Водещата го попита как България може да се опълчи на Франция заради Македония, Радан Кънев невъзмутимо отговори, че „ние трябвало да бъдем част от реакцията срещу решението на Париж“ присъединяването на двете балкански страни да бъде отложено за неопределено време. След което евродепутатът се впусна с типичните десни конспирации, че положението сега щяло да стане „много лошо“, защото Македония и Албания щели да бъдат подложени на „много силното и агресивно турско, руско и китайско нахлуване“. Очевидно за Радан Кънев е нормално Скопие демонстративно да не изпълнява договора със София и че на Зоран Заев и Стево Пендаровски трябва да бъде помагано винаги, за да бъдат спасени от имагинерната руска агресия.

Освен със защитата на психодесните опорки, евродепутатът лъсна и със слаби исторически познания. Според него, „България не трябвало да се заравя много дълбоко в историята“. Очевидно 18-19 век за Радан Кънев е „дълбоко историческо заравяне“. Водещата не прекъсна логореята, за да му припомни колко дълбоко Гърция се е заровила в историята си, защото южната ни съседка си реши историческите проблеми със Скопие от 4-ти век преди Христа….

Радан Кънев обясни още как не приемал позицията на българското правителство, което било навлязло в „дълбок исторически популизъм“. Това било грешно, защото българските политици не трябвало да слизат на нивото на „антибългарите в Скопие.

От изложеното до тук се налага мнението, че българските десни политици трябва да избягват да коментират исторически казуси, и най-вече темата „Македония“. За това е нужно познаване на историята, безпристрастно бораване с фактите и най-вече историческите факти да не бъдат пречупвани през призмата на платените от Запада антируски внушения. На политици от котилото на Радан Кънев им отива повече да коментират 3-ия, 4-ия и т.н. пол, джендърите, гейовете, Истанбулската конвенция и разбира се „диктатора Путин, който от десетилетия е „виновен“ за всичко лошо в България и на Балканите. Тези теми не изискват факти, а само внушения и истерични крясъци.

А в това психодесните са доказали, че са без конкуренция в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *