Каракачанов: Ние бяхме великодушни, но Скопие тупа топката

Политиците в Скопие имат шанс да се поправят“, обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред журналисти, след като участва в поднасянето на венци и цветя пред Паметника на парашутиста по случай Празника на военните парашутисти. Той направи коментара си по повод на лошите новини за Северна Македония от Брюксел.

„Тъй като сме на военен празник, представете си, че чуха командата от Брюксел – „Свободно! Поправи се“. Като го виждам обаче не са разбрали какво става дума, защото след тупане на топката историческата комисия се прибра без никакъв резултат“, посочи Каракачанов.

Той научил от бългаските участници в разговорите, че  македонските представители в комисията умишлено „тупали топката“, а после демонстративно напуснали залата с аргумент, че работното време приключило.

„Както виждате, ние пак бяхме най-благородни, но поставихме много ясни условия, които изискваме да бъдат спазени с ясни срокове“, подчерта вицепремиерът. „Имаме проблеми, които трябва да решим. Приказките „дайте да дадем“, пък после ще видим и те ще се оправят сами, аз не ги приемам за нормални“, каза още Каракачанов.

Според него не само България преценява, че нещата не вървят както трябва в Скопие, Франция също е показала своето отношение.

Ако не се изпълнят сроковете за българските искания, има антре и след антрето – в коридорa, заяви министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *