Първанов: При служебния кабинет имаше престараване, мачкане и изчегъртване

„При служебния кабинет имаше престараване, мачкане и изчегъртване”, заяви пред Нова нюз бившият президент Георги Първанов.

Според него, има „чистка” в сферата на вътрешните работи и здравеопазването.

Самият той ежедневно получавал сведения за това, че „се премахват ръководители на здравни заведения, „ей така, за да се разчисти теренът и да се сложат наши хора”.

„Разбира се, имаше министри, които стояха стабилно – Янаки Стоилов, Гълъб Донев”, заяви Първанов и допълни, че той подкрепя провеждането на цялостна ревизия, но не с „тясно политически цели“.

Първанов коментира и предстоящия президентски вот.

Според него Радев влиза в битката за следващия мандат със „солидна преднина”, но изходът от борбата за поста зависела от това колко и какви ще бъдат неговите опоненти.

„Всеки, които влиза в кампания, докато е на власт, разполага с изборна зестра. Тя се състои от няколко процента преднина, лостовете на държавното управление и тежестта на наследството, което оставя“, коментира Първанов.

По думите му, в настоящата сложна ситуация никоя власт на се справя добре в момента – нито президентството, нито правителството, нито парламентът.

„Стигна се до ситуации, за които хората казват, че това си е жив резил. Депутатите дори задълбочиха кризата. Радев пък зае относително пасивна позиция – не се набърка в преговорите. Трябваше да се направи нещо, за да се стимулира диалогът. Поводи за това има много – COVID-19, националната сигурност”, заяви Първанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *