Путин се подиграва на САЩ: Ще се намесим в изборите през 2020 г.

„Ще ви кажа една тайна. Да, разбира се, ще го направим. Не казвайте на никой“, шепне той по време на руската енергийна седмица
Президентът на Русия Владимир Путин изглежда се наслаждаваше на продължаващата политическа буря в САЩ, като шеговито призна за плановете на Русия да се намеси в следващите президентски избори в САЩ през 2020 г. пише европейската редакция на Politico.
На въпрос дали Москва възнамерява да се намеси в изборния цикъл, Путин се наведе към микрофона на сцената и имитира шепот: „Ще ви кажа една тайна. Да, разбира се, ще го направим. Не казвайте на никой“.

Шегата на форума Руска енергийна седмица предизвика смях и аплодисменти, докато държавният глава продължи да обсъжда защо вярва, че обвиненията на специалния прокирор Робърт Мюлер, който стигна до заключението, че Москва е положила агресивни усилия, за да наруши президентските избори през 2016 година, не са верни.

„Фактът, че аз и господин Тръмп имаме добри отношения не означава, че това по някакъв начин влияе на политическата обстановка в САЩ“, заяви Путин. „Виждаме, че се опитват да използват всеки претекст, за да атакуват господин Тръмп и сега те дори се опитват да използват Украйна“.
Той настоя, че добрите му отношения с американския лидер са „изградени на доверие“ и Русия не се е намесила в изборите през 2016 година, защото е фокусирана върху собствените си проблеми.
„Имаме собствени проблеми“, каза той. „Ние инвестираме огромни ресурси за осъществяване на собствените си цели в собствената ни страна. Защо бихме се намесвали където и да е“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *