Разплаканото момиче от снимката с полицая е кандидат за районен кмет в София

Десислава Николова – разплаканото момиче от снимката с полицая от протестите срещу правителството „Орешарски“ през 2013 г., сега е кандидат за кмет на Банкя.  Николова е председател на младежката организация на „Да, България“ и е издигната от коалицията „Демократична България“.

Преди 6 години тя се превърна в един от най-популярните образи на протеста в България. Снимката, на която се вижда как тогава 15-годишната ученичка е разплакана и е хванала полицай за ръцете, стана популярна и в чужбина.

„Сред полицаите имаше и добронамерени. Този, който държа за раменете, имаше малко кръв по носа, явно се беше ожулил. Видях как пазеше хората и опитваше да спре полицаите да ни бият. Разплаках се и му казах да се пази. Той ми отвърна „Дръж се. Всичко ще е наред“. Очите му бяха насълзени…“, разказа тя тогава за станалото.

Снимката е направена от Стефан Стефанов в късния следобед на 12 ноември 2013 г., когато полицаите осигуряват кордон, за да се измъкнат депутатите безопасно от протестиращите срещу назначаването на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *