Пулев след „касапницата“ с Чисора: Тарикат мъж не писка

Това е спорт – понякога побеждаваш, понякога губиш, заяви Кобрата след боксовия спектакъл

 

Загубата от Дерек Чисора след тежкия 12-рундов боксов спектакъл в Лондон не разочарова Кубрат Пулев. Секунди след като слезе от ринга той говори само пред пратениците на bTV в британската столица.  „Това е спорт“ – беше философското заключение на Кобрата.

Самият Дерек Чисора призна:“Беше тежко.“ Но призна, че предпочита „здрави битки“, като с Пулев.  Третата загуба в професионалната кариера на българина дойде след съдийско решение и 2:1 гласа в полза на Чисора.

„Добре беше, но сами виждате, че когато не е убедителна победата, никой не може да каже какво ще стане. Все пак сме в Лондон. Едни глави през цялото време се биеше, никой не ги виждаше. Каква комуникация със съдията? Знаете, че има
една приказка в България „Тарикат мъж не писка“, бе категоричен Кобрата.

Той не пропусна да благодари на почитателите на бокса, които го подкрепяха както у нас, така и в Лондон. По време на мача залата беше огласяна от възгласи „Българи-юнаци“, а присъствието на родни фенове беше осезаемо, въпреки домакинския статус на Чисора.

„Благодаря на всички хора, които дойдоха да ме подкрепят. Играхме добър мач. Но така е в спорта – понякога побеждаваш, понякога губиш. Според мен, аз му вкарах повече чисти удари, но… Тук и публиката, и всичко… Защо да съм разочарован?
Това е спортът все пак! Поздрави на цяла България и благодаря на всички за подкрепата“, каза Пулев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.