Проф. Герджиков преди седмица разбрал, че ГЕРБ го подкрепя за президент

Приех Инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на България. Смятам, че с качествата, които имам, мога да бъда полезен за олицетворяване на единството на нацията. Работил съм на няколко места в организации, които са сложни.

Аз съм ректор на най-големия и сложен български университет. Аз съм председател на Съвета на ректорите и опитът ми от там затова, да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат е голям. Затова единствената ми мотивировка в този момент, в който е политическото и социалното тяло е разпокъсано, да помогна за обединението на всички партии и всички българи.

Това каза проф. Анастас Герджиков по повод издигане на кандидатурата му за президент.

Разговарям с мои приятели от дясното и от дясно-центриското пространство от месеци, през последната седмица разбрах, че партия ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура. Ще разговарям с всички партии, най-вече с десните и дясно-центрискитеа. Искам да обединя всички български парти и българския народ.

Случаят „Петър Илиев“ не е приключил. Комисията продължава проверката, когато тя завърши, ще бъдат предприети необходимите действия. В Юридическия факултет не знаехме не само за този случай, не знаехме кой е Петър Илиев, допълни проф. Анастас Герджиков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *