ТЕЦ-Враца: Клиентите трябва да приключат с ремонтите по вътрешната инсталация преди началото на отоплителния сезон

„Топлофикация – Враца“ продължава подготовката за следващия отоплителен сезон 2021/2022 г. В тази връзка от дружеството напомнят на клиентите да проверят индивидуалните топломери и водомери. При наличие на технически проблем, трябва да се обърнат за съдействие към обслужващата фирма за дялово разпределение“, съобщават от дружеството. „Ако дисплеят на измервателния уред е с угаснал, е необходимо да се свържете с топлинните счетоводители за проверка и подмяна на неизправното устройство. Измервателните уреди подлежат на метрологична проверка“, допълват от топлофикацията.

„Клиентите имат по-малко от месец за оглед на вътрешната отоплителна инсталация. При необходимост за извършване на ремонт по нея, то той трябва да приключи преди началото на отоплителния сезон. В случай на продължаващи ремонтни дейности, клиентите е добре да информират дружеството с поставяне на съобщение на вратата на абонатната станция в сградата или чрез обаждане на телефоните на дружеството. Целта е да се избегнат евентуални аварии при запълване на вътрешната инсталация“, заявяват от топлофикационното предприятие.

„Вътрешната отоплителна инсталация е пълна целогодишно с топла вода Това е с цел предпазване от корозия или механични повреди. Единствено в случай на авария сградната инсталация се дренира или при изрично писмено заявление от клиент за извършване на ремонтни дейности. Молим, ако има течове, нека незабавно да бъдем уведомени, за да спрем подаването на гореща вода“, обясняват от „Топлофикация Враца“. „Парното може да бъде пуснато в сгради с приключили ремонти по отоплителните тела и инсталацията от страна на клиента. Едва след това инсталацията може да се запълни и да се стартира отоплението“, допълват от дружеството.

„Преди да започне поетапното пускане на парното е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. Собствениците на сградата трябва да осигурят достъп на представител на топлофикацията до абонатната станция.“, заявяват от централата.

От топлофикационното предприятие посочват, че есенната профилактика на мрежата и съоръженията във Враца ще приключи в срок. „Благодарение на усилията и мобилизацията на екипите на топлофикация преди началото на отоплителния сезон мощностите и трасетата ще бъдат изцяло в готовност за работа през зимните месеци.“, посочват от дружеството. „Правим всичко възможно в рамките на топлите месеци да подготвим централите и да осигурим сигурно и качествено отопление за нашите клиенти“, допълват от „Топлофикация Враца“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *