Президентът: Борисов иска да прехвърли отговорността за избора на Гешев на друг

Не съм изненадан от думите на премиера Борисов, това е пореден опит да прехвърли отговорността на друг. Изборът на главен прокурор не се извършва от президента. Номинацията и изборът се извършват от ВСС.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като упражни правото си на глас в местните избори, по повод коментира на премиера, който подчерта, че изпълнителната власт няма отношение към избора и не се меси.

“Няма да действам под натиск. Това е пореден опит на Борисов да прехвърли отговорност. Не президентът номинира главен прокурор, Борисов има огромно влияние във ВСС. Премиерът не се стеснява да подменя председателят на Парламента, но избяга от отговорност за гласа на хората, които изпрати във ВСС, както и за своя министър на правосъдието, който трябваше да издигне втори кандидат за главен прокурор”, каза още Радев.

По думите му действията на президента ще са изцяло в конституционните му правомощия и ще ги изпълни в обозрим срок.

“Това не е тема на днешния ден, местните избори са изключително важни, и затова трябва да осигурим те да протекат спокойно”, коментира Радев

Президентът Румен Радев гласува в район „Слатина“ в София.  “Призовавам българите да гласуват днес. Нека гражданите не оставят някой друг да определя бъдещето им вместо тях. Местните избори са изключително важни и те трябва да протекат спокойно, без външни намеси”, заяви Радев след вота.

“Гласувам с очакването, че София ще се развива като столица на страната и като град в интерес на своите гражданите. Град, в който се живее спокойно, сигурно, обществените услуги са качествени, а градоустройството е в хармония с природата”, допълни президентът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *