ПП-ДБ няма да влязат в капана на тройната хидра

Бавно, но сигурно се оформят двата блока на Промяната и Статуквото

 

Демократи са притеснени, че, аха, офертата на ПП-ДБ за правителство на малцинството ще бъде приета и ще влязат в капана на тройната хидра.

Има обаче девет условия това да се случи и първото от тях – отказ от хартиената бюлетина – вече няма как да стане. Другите също не могат да се случат – съдебна реформа и контрол върху главния прокурор. Това коментира във „Фейсбук“ Евгений Кънев.

С други думи, идеята за правителство на малцинството на ПП-ДБ има една цел: да покаже на българските граждани какъв е истинският дневен ред на обществото и защо той няма как да се случи при мнозинство на хидрата на Прехода.

Бавно, но сигурно се оформят двата блока на Промяната и Статуквото, която граница Статуквото положи неимоверни усилия да размие чрез опорките за евроатлантизма.

Оттук нататък всичко е въпрос на политически маркетинг – с каква скорост нашата публика ще разбере кой е правилния избор.

Според нашата народопсихология – българинът винаги избира правилно, след като е опитал всички други избори. Въпреки че БСП и ДПС през целия, а ГЕРБ през половината Преход управляват – все още имат мнозинство в парламента, благодарение на изплетените мрежи на зависимости. Те обаче работят, само когато тези партии са във властта и има с какво да ги хранят. Затова – понеже вече са свирепо огладнели – тези партии работят в синхрон и много вероятно да ни “изненадат” с третия мандат.

Дори тогава обаче ще трябват да приемат закони, с които да ПАК да измамят ЕК, за да се докопат до европейските милиарди, защото с вдигането на пенсиите и доходите – само нашият бюджет не стига. Храната за мрежите е критична, защото у нас само около 500 х души гласуват за граждански потребности (т.е всички да благоденстваме), а останалите, само ако са мотивирани, гласуват социално – за нещо в шепата (те да са добре).

С други думи – за да има Промяна са нужни две условия.

Първо, управление на Статуквото, за да даде окончателно доказателство за своята некадърност да решава проблеми и

Второ, влошаване на ситуацията у нас (сега има рекордно ниска безработица и слаба мобилизация на социалния вот), заради високата инфлация и очаквана рецесия. Само така ще се мобилизира социалният вот за Промяна, така че да надхвърли 1 млн души.

Уви, това е политическата реалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *