Популярен порносайт предлага на американския гросмайстор Ханс Ниман един милион долара, за да предава на живо негова шахматна партия напълно гол, пише Дейли Стар.

Предложението трябва да помогне на американеца да докаже, че не си е служил с измама, когато победи световния шампион Магнус Карлсен на Grand Chess Tour в Сейнт Луис в началото на септември.

В шахматните среди Ниман е заподозрян, че е използвал вибриращи анални топчета, които му подсказвали ходове, измислени от изкуствен интелект за сензационната победа над норвежеца.

В понеделник, 19 септември, на онлайн турнира Generations Cup шахматният скандал навлезе в нов етап, след като Карлсен загуби демонстративно от Ниман. Световният шампион изигра първия ход с черните фигури, след което изключи камерата си и напусна партията.

Уебсайтът за възрастни, който твърди, че има 400 милиона гледания месечно, казва, че е изпратил писмо до Ниман, в което поздравява 19-годишния гросмайстор за победата му и изразява съчувствие към всички обвинения в измама срещу него.

„Жалко е, че шахматната общност ви  подозира за потенциална измама“, се казва в призива. „Съгласете се с нашето предложение и докажете на всички, че сте прав.”

След два кръга на Generations Cup Ниман е на шесто място. Карлсен е трети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *