Внезапно почина политологът доц. Антоний Гълъбов

Почина политологът Антоний Гълъбов. Тъжната вест съобщи в социалните мрежи неговият колега Антоний Тодоров.

„С тъга научих, че завчера е починал моят колега и Адаш Антоний Гълъбов. Моля всички, които имат връзка с брат му или други негови близки, да се свържат с тях. Светла му памет!“ – написа Тодоров.

Антоний Гълъбов е роден на 30 януари 1964 г. в София. Завършва Социология в Софийския университет. Доктор по социология с дисертация на тема „Етническа идентичност и етнически конфликти“, защитена в Института по социология към БАН.

Старши научен сътрудник ІІ степен в Института по социология към Българската академия на науките (2005–2008). Доцент в Департамент Политически науки на Нов български университет.

Ръководител на Работната група по ромските въпроси при Националния съвет по етнически и демографски въпроси при Министерския съвет (1997 – 2001). Експерт на Асоциация „Прозрачност без граници“ (1998-).

Член на Българската социологическа асоциация (от 1985 година). Член на Асоциацията на специалисти по връзки с обществеността и image making IMAGINES (2001). Член на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) – Париж, Франция (2003). Основател и член на Българско общество за индивидуална свобода БОИС (2003). Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA – Лимож, Франция (2004) Председател на Управителния съвет на Институт за публични политики и партньорство (2005). Член на редакционния съвет на списание „Лидер“ (2005–2006). Член на редакционния екип на списание BM Business Magazine (2008).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *