Ако сексът напусне живота ви, страда не само душата, а и тялото

Плътската любов доставя удоволствие, грижи се за добро настроение и заздравява връзката. Много хора обаче я подценяват, въпреки че тя може да бъде ключът към здравословния и задоволен живот.

Разбира се, има много причини сексуалният ви живот да е в застой. Раздели, болести, напрегнато всекидневие, деца, работа – все нещо пречи. И ето че от дните стават седмици или месеци, докато в даден момент сексът изобщо престане да ви липсва. Да не „го“ правите се превръща в нещо нормално. Но ако сексът напусне живота ви, страда не само душата, а и тялото.

1. Често боледувате

Половото въздържание се отразява зле на имунната система и хората стават по-податливи на настинки или грип. Редовният секс помага за образуването на повече антитела, така че да имате по-силен имунитет.

2. Повишава се нивото на стрес

Сексът отпуска тялото и освобождава хормони на щастието. Освен това за известно време забравяте грижите и проблемите си. Ако не водите редовен полов живот, ще ви бъде по-трудно да се справяте със стресови ситуации и нивото на стрес се ще повиши.

3. Все по-трудно се възбуждате

Сексуалната суша при мъжете може да доведе до проблеми с ерекцията. На жените също ще им е по-трудно да получат оргазъм, ако дълго време не са били полово активни.

4. Променят се сънищата

Хора, които се въздържат от секс, по-често сънуват еротични сънища и дори получават оргазъм насън.

5. Желанието за секс се изпарява

Разбира се, сексът не е нещо, което може да се отучи, но тялото постепенно свиква с въздържанието, производството на полови хормони намалява и желанието изчезва. Освен това при нередовен секс либидото се променя.

6. Отчуждавате се от партньора си

Ако не правят редовно секс, партньорите може да се почувстват несигурни във връзката си. Възможно е дори да започнат да се заглеждат по други, намирайки ги за по-привлекателни.

7. Самочувствието ви страда

При липса на интимност често се случва засегнатият партньор да се почувства тъжен и непривлекателен. Проучванията показват, че сексът е чудесен лек срещу депресия и че спермата дори може да действа като антидепресант.

8. Повишава се рискът от рак

При мъжете допълнително се увеличава рискът от рак на простатата, ако дълго не са водили полов живот.

Когато се въздържате от секс, намалява не само либидото и способността ви за концентрация, но се чувствате потиснати и неуверени. Някои от реакциите на тялото могат да бъдат доста бурни и сериозно да застрашат здравето. Ето защо добрият полов живот е важен не само за партньорството, но и за тялото и душата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *