Полицията разследва вандалските прояви срещу БФС

Полицията в София започна две разследвания след протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС), който се проведе в четвъртък. Те са за вандалски прояви, както и заради счупен нос на един от униформените, които охраняваха събитието.

Служители от 6-о РПУ в София са посетили сградата на БФС в Бояна днес. За целта на разследването се събират видеозаписи от медиите, които излъчваха на живо, както и от охранителните камери на футболния съюз.

Протестите в четвъртък преминаха с хвърляне на кивита по фасадата на базата, както и на бутилки. Главни действащи лица бяха деца, които трошаха, замерваха и псуваха.

Лидерът на опозицията Димитър Бербатов, който подкрепи протеста обаче изрази несъгласие с действията на част от хората и ги призова да няма ексцесии или нецензурни скандирания.

До протеста се стигна след решение на БФС от 23 март за изхвърлянето със замах на повече от 100 клуба. Пет дни по-рано Димитър Бербатов беше избран за президент на БФС от към 80 клуба на конгрес, организиран от самия него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *