Полицията разследва вандалските прояви срещу БФС

Полицията в София започна две разследвания след протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС), който се проведе в четвъртък. Те са за вандалски прояви, както и заради счупен нос на един от униформените, които охраняваха събитието.

Служители от 6-о РПУ в София са посетили сградата на БФС в Бояна днес. За целта на разследването се събират видеозаписи от медиите, които излъчваха на живо, както и от охранителните камери на футболния съюз.

Протестите в четвъртък преминаха с хвърляне на кивита по фасадата на базата, както и на бутилки. Главни действащи лица бяха деца, които трошаха, замерваха и псуваха.

Лидерът на опозицията Димитър Бербатов, който подкрепи протеста обаче изрази несъгласие с действията на част от хората и ги призова да няма ексцесии или нецензурни скандирания.

До протеста се стигна след решение на БФС от 23 март за изхвърлянето със замах на повече от 100 клуба. Пет дни по-рано Димитър Бербатов беше избран за президент на БФС от към 80 клуба на конгрес, организиран от самия него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.