Парното в Перник – най-евтиното в България

Увеличението на цената на парното в града, което КЕВР одобри от новия регулаторен период, който започна на 01.07.2019 година, е в размер на едва 2,98%

Оказва се, че от новия регулаторен период цената на топлинната енергия, предлагана от Топлофикация Перник е най-ниската в страната.

Увеличението на цената на парното в Перник, което КЕВР одобри от новия регулаторен период, който започна на 01.07.2019 година, е в размер на едва 2,98%. Нарастването на цената в процентно отношение е най-малкото в сравнение с останалите топлофикационни дружества в страната и това прави услугата по производство и доставяне на топлинна енергия на Топлофикация Перник най-евтината на територията на цялата страна – 72,19 лв /мвтч.

Няма друго енергопроизводително дружество в България, което да предлага толкова ниска цена на топлинната енергия. Най-близка е цената на парното в Бургас, където тя е в размер на 75,25лв/мвтч.

През последния зимен сезон от Топлофикация Перник предоставиха нови възможности за сключване на договор със заплащане на равни месечни вноски, които вървят с огромни отстъпки при плащане в срок. Голяма част от жителите на гр. Перник се включиха в тази промоционална кампания и останаха доволни от отбивите от цената, които получиха.

Ако от дружеството преценят да оставят същите промоционални условия и през предстоящия зимен сезон в комплект с ниската цена на топлинната енергия, услугата им ще бъде изключително конкурентна и все по-често избирана като вариант за отопление през студените месеци от жителите на гр. Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *